Szomorú lenne az élet társasjátékok nélkül

A mai fiatalok többségének már nem jelent nagy élményt, ha leül a család egy jó társasjáték mellé. Tény és való, régen még nagyobb hagyománya volt annak, hogy esténként elővettünk egy jó kis társast, és hatalmas nevetések, vagy épp idegeskedések mellett töltöttünk el együtt jó néhány órát, miközben próbáltunk minél előbb a célba érni. Sokan manapság már talán nem tudják a modern technológiának köszönhetően, mekkora izgalmat jelenhet, hogy sikerül-e hatost dobni, kihúzni a legjobb szerencsekártyát, vagy kiütni a másikat, ha azonos mezőre lépünk. Miért lehet ez így? Talán mert egyrészt már nincs tradíciója annak, hogy családi játékeseteket tartanának az emberek, ezáltal nem is alakul ki az igény a gyerekekben, hogy megakarják ismerni azt a fajta szórakozást, amit egy jó társas adhat. Másrészt a modern kütyük mellett sok esetben labdába se rúghat a jó öreg „Gazdálkodj okosan!”, vagy „Activity”.

Nem szabad azonban elfelejteni a társasjátékok „bűvös erejét”, hiszen sokszor esik meg az emberrel, hogy ha egyszer kipróbál egy jó játékot, onnantól kezdve nem lesz megállás, újra és újra játszani akar majd vele. Egy igazán jó társasjáték nem csak az agyunkat dolgoztatja meg, de a versenyszellemet is felébreszti bennünk, és mindezt úgy, hogy közben hatalmasokat lehet nevetni. Többféle társas közül lehet már manapság válogatni. A hagyományos játékokban a cél a társak legyőzése, melynek lehet egyszerű lepegető fajtája, ahol a szerencsén múlik minden, de léteznek bonyolultabb verziók is, ahol gondolkodni kell annak, aki győzni szeretne. Azoknak, akik valami többre, valami másra vágynak társasjáték terén, hatalmas új élményt jelenhetnek a kooperatív társasjátékok. Ez abban különbözik egy sima társastól, hogy itt nem az egyén győzelme a cél, hanem az, hogy egy csapattá kovácsolódjunk össze, hisz így arathatunk csak diadalt. Itt a hangsúly tehát inkább a megfelelő kommunikáción van a játékosok között, és természetesen azon, hogy a legjobb stratégiát találják meg a társak annak érdekében, hogy a játék végre jussanak.

 

Aki szereti a jó társasokat, az jól tudja: az egyik legjobb társasági program a barátainkkal együtt játszani. A közös időtöltés már magában egy örömteli esemény lehet, de egy izgalmas játékkal még jobban fokozni tudjuk majd a hangulatot. Ha már kicsit unalmasak az otthon lévő játékok, mindéképp nézzetek szét a linkelt oldalon is, hiszen egy társasjátékokat árusító webáruházra juttok majd el. Hatalmas kínálatukban egész biztos mindenki talál az ízlésének megfelelőt, talán csak az jelenti majd a legnagyobb kihívást, hogy nem lehet mindet megrendelni! Legyen szó klasszikus, vagy épp a legújabb társasjátékokról, náluk a legjobb helyen tudsz majd keresgélni!