Erre figyeljen, amikor gluténmentes lisztet használ

A hagyományos és a gluténmentes liszt közti különbségek miatt van egy pár dolog, amit figyelembe kell venni sütés előtt.  Minden esetben a helyes lisztkeveréket kell használni, hogy a sütés végén a megfelelő tulajdonságokkal rendelkezzen az élelmiszer. Nem túl bonyolult a gluténmentes sütés, így érdemes vele otthon is próbálkozni. A hagyományos liszt segítségével ropogós kekszeket, levegős finom friss kenyereket és nyújtható tésztákat készíthetünk. Ugyan ezt megtehetjük, ha a pékségnél vásároljuk meg a szükséges alapanyagokat, keverékeket. A tészta nyújthatóságáért és rugalmasságáért maga a glutén a felelős.

Kukoricából, hajdinából, rizsből és keményítőből készülnek a lisztek. A keményítőt általában tápiókából, rizsből vagy burgonyából nyerik. A gluténmentes keverékek előállítása során a legfontosabb, hogy ideális kombináció jöjjön létre. A kenyerek sütése során a keményítő felel a levegős és jól kelő tésztáért. A liszt maga az, amely felel a kenyér ízéért és azért, hogy hosszú ideig eltartható legyen. A sűrítőanyagok mint pl. a guarmag liszt, a szentjánoskenyérmag igen fontos adalékanyag, amelyek a színért, ízért, a térfogatért és a konzisztenciáért felelősek.

Az otthoni sütés sokaknak okoz örömet és a konyhai kísérletezések is boldogsággal töltik el a háziasszonyokat. A különleges lisztkeverékek megvásárlásával biztosított, hogy a gluténmentes péktermékek a megfelelő tulajdonságokkal rendelkezzenek és ne okozzanak csalódást a háziasszonyoknak az elkészült ételek. Ma már szinte minden sütéshez vásárolhatók lisztkeverékek. A MixB-BreadMix keveréket a fehérkenyérhez lehet felhasználni, de készíthetünk fonott kalácsot vagy pizzát is. A MixitRustico a magvas kenyerek szerelmeseinek ajánlott, hiszen ízletes és ballasztanyagokban gazdag termékek készíthetők belőle. A termékben borsókorpa, almarost és hajdinaliszt is megtalálható. A MixC-MixPattisserie keverékből az édes tésztás aprósütemények, egyéb sütemények készíthetők el. A karácsonyi aprósüteményeket, a különféle ostyákat, a muffinokat ebből a keverékből bátran elkészíthetjük. Az elkészült sütemények mindegyike ropogós és porhanyós állagú, azaz tökéletes lesz. A Farina keverék a főzések során tesz jó szolgálatot, hiszen omlettekhez, gombócokhoz és mártásokhoz is felhasználhatjuk.