Egy nehéz, felelős döntés, de szükséges

Gyakran találkozom azzal a problémával, hogy a szülők nem merik gyereküket kitenni annak a lelki megterhelésnek, amit a fogszabályozó viselése okozhat. Ez gyakran azért van, mert a gyermekek kifejezetten könyörögnek, sírnak, hogy ne kelljen alávetniük magukat a gyermek fogszabályozás elvégeztetésének.
Valahol meg tudom érteni ezeket a szülőket, hiszen egy könyörgő, láthatóan rettegő gyerekre ráerőltetni valamit, még, ha tudjuk is, hogy jót teszünk, komoly lelki fájdalommal jár.
Ennek ellenére, felelős szülőként meg kell hoznunk ezt a döntést, hiszen a gyerek fogszabályozás hosszú távon nagyon sokat segíthet a gyerekek életén.
Kezdve azzal az egyszerű ténnyel, hogy előbb utóbb úgyis el kell végeztetni, ha nem akarnak egész életükben szenvedni a kusza fogazattal és a felnőtt fogszabályzás sokkal nehezebb, fájdalmasabb és hosszabb eljárás lesz.
Ráadásul, míg gyerekkorban ez aránylag rövid ideig tart, utána pedig hamar elfelejtik, hogy valaha hordaniuk kellett a fogszabályozót, a felnőtt fogszabályozásnál hosszú ideig viselhetik és ugyan úgy ki vannak téve a társadalmi problémáknak, mint gyerekként. Ebből látható, hogy érzelmi alapon is jobb, ha már korán megoldjuk a problémát gyermekünknek, hogy később ne legyen belőle problémája… elkerülni úgy sem lehet.